1903 Cemiyeti’nden Beşiktaş Başkanlık Makamına mesaj

1903 Cemiyeti’nden Beşiktaş Başkanlık Makamına mesaj
A+
A-
4 Temmuz 2019 17:49

Beşiktaş Başkanlık Makamına;

Temsil etmekte bulunduğunuz Beşiktaş camiasının, tarafınızca cevaplanmasını beklediği soruları vardır. Öyle ki, bu sorulara cevap verilmediği süre uzadıkça camia içindeki güven ortamı sarsılmakta, Beşiktaş’ın camia dışındaki algılanmasını zedelemekte, maddi ve manevi zarar oluşturmakta, gerçek bilgiye ulaşılamadığından şaibe ve dedikodulara yol açmaktadır. Son Genel Kurul’da yaptığınız konuşmada, ‘Kapalı kapılar ardında konuşulmasına’ dair tepkinizi göstermiştiniz. Camianın sorduğu bu sorulara cevap verilmemesi durumunda, kapalı kapılar ardında konuşulmasına imkan yaratacağınızı hatırlatarak sormak istiyoruz:

1) Camia her şeyden öncelikli olarak, yıllar önce camiaya vaat olarak sunduğunuz ve bağımsız denetleme firması tarafından yapılmasının ardından hesap soracağınızı söylediğiniz rapor ve bu raporun akıbetini öğrenmek istiyor. Bu rapor neden camia ile paylaşılmadı. Vaatlerinizden birisi olan ‘hesap sorma’ işlemi neden gerçekleştirilmedi.
2) Başkanlık makamına gelişinizden hemen sonra taraftarın büyük özveriyle katıldığı ‘Feda’ sezonuna rağmen hiçbir şekilde azalmayan, camia içinden yapılan birçok uyarıya rağmen katlanarak büyüyen borç sarmalının, Ziraat Bankası’yla yapılacak yapılandırmayla sürdürüleceği belirtiliyor. Lakin hem camianın hem de Genel Kurul’un en ufak detayına kadar bilgilendirilmesi, sürecin nasıl olacağına dair detayların paylaşılmasının gerekliliği mutlaktır. Beşiktaş Genel Kurulu, sizi ve yönetim kadronuzu kulübümüz yönetmek üzere teveccüh göstererek seçmiştir. Bu teveccüh, bilgi vermeden, camiayı aydınlatmadan Beşiktaş’ın geleceğini bu kadar ilgilendiren bir konuda karar alabileceğinize dair değildir. Sorumluluklarınızdan birisi de, camianın geleceğine dair güven duyacağı ortamı tesis etmektir. Bu nedenle, ‘Yapılanma anlaşmasını’ camiayla en küçük detayına kadar paylaşmayı düşünüyor musunuz. Sayın Başkan, lütfen bunu bir soru olarak algılamayın. Bu kişisel tercihe bırakılmayacak kadar önemli bir konudur. Camianın her adımı bilmesi, değerlendirmesi, gerekirse itirazlarını belirtmesi elzemdir.
3) Stadımızın yapımında bize bir müjde vermiştiniz: Maç esnasında yapılan en ufak eylemden bile kişisel sorumluluk olacaktı. Kameralarla kişiler tespit edilecek ve cezalar buna göre uygulanacaktı. Bu vaat, Passolig uygulamasının taraftarlara uygulanmasını vaat ettiğiyle aynıydı. Sonucu yıllardır hepimiz görüyoruz. Hâl böyleyken, 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet Yasası’nın’ sadece taraftarı hareket ettirmeyecek duruma getirilmiş olmasına, neredeyse fikrini beyan edenin özgürlüğünden olacağı duruma getirilmesine dair düşüncelerinizi, futbol dünyasının sorumlularından her gün duyduğumuz ‘marka değerini yükseltmek’ konusunun bu hâldeyken nasıl başarılacağını camiayla paylaşır mısınız? Bu yasa taraftarın lehine mi, yoksa taraftarı hareket edemeyecek hâle getirerek etkisizleştirmek için mi?
4) Yıllardır Başkanlık makamında oturduğunuz Beşiktaş’ın bazı şubelerinin düştüğü durum için ivedilikle açıklama yapmanız gerekmektedir.
Yıllardır kupalara ambargo koyan Hentbol takımımızın Şampiyonlar Ligi’ne katılmama kararı, Basketbol şubemize gelen transfer yasağı, E-Spor şubesinin ödeme fiyaskosu (Ki bu şubeyi çok önemsediğinizi beyan etmiştiniz), Voleybol şubesinin faaliyetlerinin durdurulma kararlarının açıklamalarını camia beklemektedir. Görevde olduğunuz sürece, idari ve mali konularda bazı Divan Kurulu ve Genel Kurul üyelerinin uyarılarını yok saydığınızı da hatırlatarak, mevcut durumda aldığınız kararların fayda zarar konularını camia ile paylaşmanızı bekliyoruz. Beşiktaş gibi 116 yıllık koca bir çınarın neden bu durumda olduğunun açıklanması da elzem bir konudur.

5) 116 yıllık koca çınar Beşiktaş’ı milyonlara sevdiren en büyük etki, şampiyonlukları değil, hiçbir camiada bulunmayan kültürü ve farklı alışkanlıklarıdır. Her türlü şart altında, kendisine zarar geleceğini bile bile doğrunun ve haklının yanında duran kulübümüzün, camianın genlerine işlemiş adalet ve doğruluğun her şeyden önemli olduğu dönemde, camia kültürüyle uyuşmayan eylemlerde bulunmuş bir kişinin Beşiktaş teknik kadrosu içerisinde yer almasına, kültürümüzün hangi noktasına dayanarak izin verdiğinizi de bilmek istiyoruz. Beşiktaş için en önemli şey, gelecek nesillere aktaracağımız kültürümüz ve sarsılmayan duruşumuzdur. Bunu hiçbir kişi ya da pozisyon sahibinin yıpratmasına izin vermeyeceğimizi de belirtmek isteriz. Vazgeçilmez olan sadece Beşiktaş’tır. Kişiler gelir geçer, Beşiktaş baki kalır. Bu nedenle, Beşiktaş kültürüyle asla uyuşmayacağını bildiğiniz ve bildiğimiz kişileri lütfen Beşiktaş camiasına kabul ettirmeye çalışmayın.

6) Yönetim kurulunuzun ve sizin birlikte hareket ettiğinizi bilmek, içeride bir sıkıntı olmadığını görmek ve duymak Beşiktaş camiasının talebidir. Seçildiğinizin üzerinden henüz 1,5 ay geçmeden ortada dolanan söylemler camiayı etkilemektedir. Pek tabii ki camia ‘gerçeği’ duymak istemektedir. Yapılan açıklamaya güven göstermekle birlikte, açıklama sonrası yaşanacakların da, şahsınıza ve yönetiminize olan güvenin devamı ya da sarsılması konusu önemlidir. Beşiktaş Yönetim Kurulu içinde bir anlaşmazlık ya da çatlak var mıdır?

Camia olarak net, doğru, birinci ağızdan bilgi alma ihtiyacımız var. Bunların cevaplarını bekliyoruz. Beşiktaş camiası, kuruluş felsefesinde de olduğu gibi ‘dürüstlük, doğruluk ve güven’ içerisinde yoluna devam edebilmeli, geleceği adına alınan her kararın içerisinde etkin olarak bulunmalıdır. Tüzüğümüz ve kültürümüz böyle icap eder.
1903 Cemiyeti

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.