Avukat Beşiktaş’ı Umut’landırdı

GundemBesiktas.com yazarı Ali Engin’in maç yazısı.

Avukat Beşiktaş’ı Umut’landırdı
A+
A-
9 Aralık 2019 15:57

Beşiktaş’lı futbolcular Galatasaray derbisinden alınan galibiyetten sonra 3 puan serisine Kasımpaşa galibiyeti ile devam ettirdiler ve 6 maçlık bir seri yakaladılar.

Beşiktaş geçen hafta evinde Kayserispor’u yenmiş, ilk yarı oynadığı Futbol her kesimden takdir almıştı. Bu akşam Beşiktaş karşılaşmaya pek iyi başladı diyemeyiz, ligin başlarında oynadığı futbol geri dönmüştü sanki. Karşılaşmaya Oyuna rölantide başladılar karşılama rölantide giderken Atiba topu önüne almak isteyip rakibini geçeceği anda Kasımpaşa’lı Karim Hafez Atibayı düşürüp kırmızı kartı görüp takımını 10 kişi bıraktığında dakikalar 15’i gösteriyordu. Rakip Kasımpaşa 10 kişi kalınca Hepimiz sevindik tamam dedik maçı rahat kazanırız diye düşündük düşünmesine ama hiçte öyle olmadığı ilerleyen dakikalarda gördük. Bir pozisyonda orta alan mücadelesinde Vida topa hamle yaptığında rakip oyuncu vida’nın ayağına vurmuş Hakem Ardakardeşler oyunu devam ettirip Koita golle burun buruna kalmış vurduğu topu Karius çelmiş Mustafa Pektemek boş kaleye yuvarladığı top gol olmuş yan hakem ilk önce Ofsayt bayrağı ile golü iptal etmiş Orta hakem Ardakardeşler Var’ın uyarısı ile iptal ettiği golü geçerli sayıp Beşiktaş’ı oyunda 1-0 geriye düşmesine sebeb oldu.
Beşiktaş 1-0 geriye düştükten sonra çabuk toparlandı Caner ile eşitliği sağlayıp maçı 1-1’e getirdikten sonra aynı Caner bir asist yapıp Diaby’e attırdığı gol ofsayt nedeni ile iptal edildikten sonra soyunma odasına iki takımda eşitlikle gittiler.

Karşılamanın 2. Yarısında, Beşiktaş 2. Golü ararken kendi kalesinde golü gördükten sonra
Karşılaşmada Tekrar yenik duruma düştü. Golü yedikten bir süre sonra Abdullah hoca 10 kişi kalan rakibine karşı çift forvet oynamayı düşünüp Diaby&UmutNayır değişikliğine ve bu hamlenin karşılığını Umut’un attığı gol ile aldı. Golü attıktan sonra bir hamle daha yapan Abdullah Hoca Rebocho&Lens değişikliği ile hücumda oyunu daha çok hareketlendirmek istediği belliydi. Beşiktaş sahada galibiyeti getirecek baskıyı bir türlü kuramamış sanki maçı beraberlikle bitirecek hissi uyandırmıştı Abdullah hoca son bir hamle ile ELNeny&Güven hamlesini yapmış forveti üçleyip maçı almak için son kozunu oynadı. Maçın son anında panik yapmadan pas yaparak oyunu rakip alana yığıp golü aradılar, tam skor bu şekilde bitecek derken Lens’in sağ taraftan ceza sahasına girip Umut’a çıkardığı topta Umut attığı gol ile Beşiktaş’ı Galatasaray maçından sonra Kasımpaşa maçından 3 puan ve galibiyet ile ayrılmasını sağladı 6 kritik puan kazandırdı Beşiktaş’a. Abdullah hoca yaptığı hamlenin karşılığını aldı mı diye sorsak ? Top çizgiyi geçtiği için aldı diye not düşebiliriz.

Beşiktaş karşılamada rakibini sürklase etti mi ? Hayır.
Yürüye yürüye maçı aldı diyebilirim. Ama her zaman böyle olmayabilir, Beşiktaş’ın 10 kişilik rakibine karşı böyle oynamaya Hakkı yok.

Bu akşam sahada yine basmadığı alan kalmayan, Beşiktaş’ın 36’lık delikanlısı Atiba maçın en iyisiydi diyebilirim, Sahanın ofansif ve defansif olarak her yerindeydi.
Ardından Caner geliyor, gol attırdı gol attı bu akşam Beşiktaş’ın galip gelmesinde en çok katkı verenlerin başında geldi. Caner Abdullah hocanın Beşiktaş’ın başına gelmesi ile daha çok verimli olmaya başladı, Gol atıyor attırıyor bambaşka bir Caner izliyoruz bu sene.
Bu akşam Golcü Burak’ta bir durgunluk vardı ne hikmetse, çok kenarlara kaçtı yerinde değildi bulduğu gol pozisyonlarını çok cömertçe harcadı iyi bir Burak bu akşam Beşiktaş’ın sahadan daha rahat galibiyet almasını sağlardı.

Beşiktaş son oynadığı 6 karşılamayı kazanarak üst sıralara yükseldi ve 2. Sıraya yerleşti, ilk yarının son haftalarında kalan 3 maçtan iyi sonuçlar ile Çıkması halinde ilk yarıyı lider bitirmesi hiçten bile değil.
Neden olmasın…

Ali Engin

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.