Atanın ve tutanın iyi olmalı

Beşiktaş Genel Kurul Üyesi Masis Kuyumcu’nun yazısı.

Atanın ve tutanın iyi olmalı
A+
A-
4 Nisan 2022 15:06

Trabzonspor maçı için söylenecek tek bir söz var o da kesinlikle Yazık oldu, Beşiktaş’ın kazanabileceği bir maçı bu sezon bir çok maçta olduğu gibi hakemin kötü yönetimi yüzünden elinden kaçırdı!

Batshuayi’ ye yapılan harekete penaltı verilmesi gerekirken VAR’ a bile gitmedi!

Yeni hoca nasıl bir kadro ve oyun tarzı ile çıkacağını merak edenlere sahada oynattığı oyunla güzel bir cevap vermiştir.

Maçın tamamına yakın bölümünde, takım oyununu sahaya çok iyi yansıtan taraf Beşiktaş’tı. Seyir zevki yüksek bir maç oynandı . Bu mücadele ve futbolla devam edilmeli .Üçlü stoper oynanmaz diyenlere nasıl oynandığını gösterdi. Takımda istenmeyen Welinton üçlü savunmanın sağında çok iyi işler yaptı. Solunda oynayan Montero için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Vida da rahat bir maç çıkardı.

İki kenar beki Rıdvan ve Rosier çok iyi kademe yaptı. Hem savunmada hem de ofansta müthiş bir dayanışma içine sokarak takım oyununu mükemmelleştirdi. Orta sahada Josef savunmaya mükemmel destek verdi. Beşiktaş’ın nerede açığı varsa Josef oradaydı. Hem orta sahada hem ofansta hem de defansın arasına girerek örnek ön libero nasıl olur gösterdi. Muazzam bir Ghezzal vardı sahada ama Sol tarafta oynayan Alex’in yerine N’koudou oynasa daha iyi olabilirdi. Onu tercih etmemesinin sebebini sakatlığının yeni iyileşmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Batsuhayi gol kaçırma rekoru kırıyor. Sezon başından beri kaçırdığı birçok pozisyon ,takımın şampiyonluk yolunda hedeften uzaklaşmasına sebep oldu. Bu takım önümüzdeki sezon da bu diziliş ile oynayacaksa o zaman çabuk bir şekilde rakip sahaya topu taşıyacak ve fizik gücü yüksek oyuncular transfer edilmelidir. Bunun için de çalışmalara şimdiden başlanmalıdır. Valérien Ismaël 3-4-3 dizilişiyle Trabzonspor’a karşı çok kararlı ve umut veren bir futbol sergiledi, daha önce çalıştırdığı takımlarda üçlü savunmayı tercih eden Beşiktaş’ın yeni hocası, önümüzdeki sezon da aynı sistemde oynayacağını düşünüyorum. Bu noktada Beşiktaş’ın en az iki stopere ihtiyacı vardır. Vida, Wellinton’un sözleşmesi bitiyor. Vida ile sözleşme uzatma çalışmaları devam ediyor. Saydığım isimlerle sözleşme uzatılsa dahi Beşiktaş’ın 2 stoper ve 2 santrofora ihtiyacı var ve bu transferler Valerien Ismael’in talimatları doğrultusunda yönetim tarafından gerçekleştirilmelidir. Her ne kadar tek bir maçtan yorum getirmek doğru olmasa da Valérien Ismael umut verdi.

Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmak için kadro mühendisliğini yönetim kurulu şimdiden yapmalı. Son dakikayı beklememeli. Lig lideri Trabzonspor fırsat transferleri hariç kadroyu sezon başlamadan çok daha evvel gerçekleştirmişti. Aynı yolu Beşiktaş’ın da izlemesi gerekiyor.

Masis KUYUMCU / GundemBesiktas.com

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.