Yönetimin Abdülkerim ısrarını anlayabilmiş değilim

Yorumcumuz Kerem Eymür transfer gündemimizde yer alan Abdülkerim Bardakçı’yı değerlendirdi.

Yönetimin Abdülkerim ısrarını anlayabilmiş değilim
A+
A-
19 Haziran 2022 08:36

Yönetimin Abdülkerim Bardakçı ısrarını bir türlü anlayabilmiş değilim.Şayet bonservisi elinde olsaydı, yerli rotasyonu diye belki düşünülebilirdi. Ancak telaffuz edilen rakamları Beşiktaş ödeyemez, zaten ödememelidir.

28 yaşında hayatında Konyaspor’dan başka bir takımda oynamamış, muhtemelen Beşiktaş’tan sonraki son durağı kürkçü misali Konya olacak olan bir oyuncu, bonservis ödenip alınmaz. Artık akıllanalım. Bonservis ödeyerek alacağımız oyuncular genç ve gelişime açık oyuncular olmalıdır ki, zamanı geldiğinde Avrupa ya gidip, kulübe para kazandırsın. Ya da oyuncu senin takımın ve sistemin için olmazsa olmaz bir oyuncudur. O zaman bütçeye göre bir bonservis ücreti ödenebilir.

Üstelik Abdülkerim, Konya’da 4-4-2 ve son olarak İlhan Palut’un 4-3-3 sisteminde oynadı. Kısacası senin oynayacağın üçlü defans kurgusunda daha önce oynamamış. Bu çok risk teşkil eder. Onun yerine Romain Saiss gibi üçlü defans oynamışlığı olan başka bir stoper alınsa, Beşiktaş’ın arkası toparlanabilir.

Zira üçlü defans dizilişine alışkın olmayan bir stoper, pozisyon hatası yapmaya açık olduğu gibi, yanında oynayan stoperleri de bozar. Bunları daha önce defalarca yaşadık. Ondan sonra bazı aklı evveller çıkar, “Yahu bu adam Konya da süper oynuyordu, bak burda oynamıyor” der. Ya da Abdülkerim büyük takım oyuncusu değilmiş gibi laflar çıkar. Kimse de bu sistem ona yabancı geldi alışması lazım demez.

Ancak bonservis ödediğiniz 28 yaşında bir oyuncunun yeni sisteme alışmasını beklemek, Beşiktaş’ın mevcut durumu itibarı ile pek mümkün olmaz.

Bence bu sene Avrupa kupalarında oynayacak olan Konyaspor’dan oyuncu almak, hem onların hem de bizim ayarımızı bozabilir. Buna gerek olmadığını ve başka oyunculara yönlenilmesi gerektiğini savunuyorum.

İlle de Abdülkerim’i getirirler. Abdülkerim de süper oynarsa, bir Beşiktaş aşığı olarak çok sevinirim. Yanılgımdan dolayı da geri vites yapmadan, özürümü de dilerim.

Kerem EYMÜR / GundemBesiktas.com

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.