Weghorst çeviri kurbanı oldu!

Geçtiğimiz günlerde Weghorst’un ‘antrenman’ açıklamaları oldukça konuşulmuştu. Fakat Weghorst’un çeviri kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Weghorst çeviri kurbanı oldu!
A+
A-
23 Ocak 2023 13:09

Hollandalı golcü İngiltere’de verdiği ilk röportajda “Manchester United’a” transfer olma macerasını anlatırken kullandığı bir cümle Türkiye’de yanlış anlaşıldı ve oldukça tepki çekti.

“Antrenman günü” karmaşası

Weghorstun antrenman sözleri ortalığı karıştırmıştı. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Weghorst, Manchester United’ın kendisiyle iletişime geçtiği anı anlatırken, İngilizcesi “I was in the evening and was already quite late and i was texting a little bit with my agent and because i was not so happy training session. I was a little bit complaining to be honest” olan cümleler kurdu. Açıklamanın Türkçesi: Bir akşam üstü saat neredeyse geç olmak üzereydi ve menajerimle mesajlaşıyordum. Antrenman gününden ötürü çok da mutlu değildim ve dürüst olmak gerekirse biraz söyleniyordum. Bu cümlede geçen “i was not so happy, training session” cümlesi ise yanlış anlaşıldı ve “Türkiye’deki antrenman kalitesinden memnun değildim” anlamı çıkarıldı. Oysa Weghorst, sıkıntılı geçen bir antrenman gününü kastederek “Menajerimle mesajlaşıyordum, antrenman günü sonrası pek de mutlu değildim” diyordu. 

Kaynak: Posta

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.