Forvetsizlik!

GundemBesiktas.com yazarı Ali Engin’in yazısı.

Forvetsizlik!
A+
A-
1 Eylül 2019 23:34

Geçen hafta evinde oynadığı Göztepe maçını kazanarak moral bozukluğunu üzerinden atan Beşiktaş’lı futbolcular bu haftada evinde Rizespor’u ağırladılar. Alacakları 3 puan ile milli araya moralli bir şekilde gidilecekti. Ama olmadı.

Karşılaşmaya gelecek olursak Beşiktaş ilk iki haftanın aksine daha derli toplu ve baskılı bir oyun anlayışı ile karşılaşmaya başladı. İlk 40 dakika Rizespor sahasında oynandı diyebiliriz. Beşiktaş’ın tek eksiği gol atamaması oldu, eğer bir gol bulabilmiş olsaydı daha rahat ve göze hoş gelen bir Futbol izleyebilirdik. İlk 40 dakikalık bölümde golü bulamayan Beşiktaş rakibi Rizespor’un tek atağında attığı gol ile soyunma odasına 1-0 ‘lık mağlubiyet ile gitti.

İlk yarı sahada gezinip duran takıma katkı vermeyen Oğuzhan göze çarptı, Oğuzhan ilk 45 dakikalık bölümde sahada kaçak oynadı, tek bir olumlu hareketini göremedim. Halbuki Oğuzhan geçen hafta oynanan maçta biraz kıpırdanma göstermişti ne yazıkki bu akşam hiç mi hiç sahada yoktu. Bizler bekliyoruz ama ne hikmetse Oğuzhan hiç bizim beklentimizin karşılığını vermiyor.
Abdullah hoca İkinci yarıya başlarken iki değişilik birden yaptı Kötü Oğuzhan’ı oyundan alıp Douglas’ı dahil etti, Boyd alıp yerine NKoudou’yu sahaya sürdü.

İki değişiklik Beşiktaş’a hava kattı ve 2. Yarıya daha efektif başladığını gördük. NKoudou sol tarafta topu her ayağına aldığında tribünler ayağa kalkıyordu. Beşiktaş aradığı golü 53. Dakikada Caner’in ortasında Vida’nın vurduğu kafasıyla bulup eşitliği sağladı. Beşiktaş skorda eşitliği sağladıktan sonra üstünlüğü ele aldı ama skoru öne geçirecek golü atamadı. Takımda çok büyük golcü eksikliği var, genç Güven ile nereye kadar. Güven rakip defans arasında kayboluyor, çok ağır bir görüntüsü var. Beşiktaş futbol takımına, defansı arkasına takacak sürükleyen rakip defansı kendi sahasından ileriye çıkarmayacak bir golcüye ihtiyacı var açık ve net onu gösteriyor. Genç Güven iyi bir hamle oyuncusu olabilir ama Beşiktaş’ın şu an aradığı forveti olmadığı kesin. Beşiktaş yönetimi hazırlık kampında sakatlanan Burak’ın yerine bir golcü transferi yapamadılar ve bu Beşiktaş’ın ilk 3 haftada 5 puan kaybına neden oldu. Şampiyonluk yarışında kaybedilen 5 puan az değil, Beşiktaş yönetimi ne yapmak istiyor anlayamıyorum.

Beşiktaş 90 dakikalık bölümde, geride kalan iki haftada rakibe pozisyon vermede bayağı aşama kaydetmiş, rakibe iki pozisyon verildi birisinde gol diğerinde gol alacaktı O son anlarda verilen pozisyon gol olsaydı Beşiktaş İçin yıkım olabilirdi.

Akşam oynanan oyunda Vida, Ruiz, Caner etkili oldular. Defans hattından bir oyuncu orta yapıp bir diğer defans oyuncusu gol atıyorsa gerisini siz düşünün..
Koskoca 85 dakika Lens’e nasıl katlandın Abdullah Hoca ? Lens’ten acil kurtulmamız lazım. Geldiğinden Bu yana takıma katkısı koskoca bir hiç.

Gece maçtan sonra eve geldim, birde maçın tekrarını izledim, maçın başlarında Lens’e yapılan ceza sahası içindeki hareketine maçın hakemi neden VAR’a gitmeyi tenezzül etmedi. Maça iyi başlamışsın üstüne birde penaltı kazanmışsın penaltıyı atıp 1-0 öne geçmişsin ama maalesef tam tersi oldu.
Var hakemi ne işe yarar ?
Sonra diyorlar ki Ruiz rakibinin boğazına dirsek attı kırmızı kart, NKoudou rakibin ayağına bastı kırmızı kart nerEde, yahu Beşiktaş’a o penaltı verilse o pozisyon yaşanacak mı ?

6 dakika uzatma veriliyor rakip futbolcular yerden kalkmıyor, rakip kaleci aut kullanmak İçin her aut kullanılışında neredeyse bir dakika çalıyor hakem ses çıkarmıyor, 6 dakika uzatmaya oyun durduğundan 2 dakika Ekliyor 7.40 oyunu bitiriyor !!!  Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu

Ali ENGİN

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.